drorthoway.com

plavi

PROBLEMI SA VODOM

Kamenac

Uzrok:

Kamenac nastaje kao posljedica tvrde vode. Ukupnu tvrdoću vode čine karbonatna i nekarbonatna tvrdoća. Ova prva je zadužena za stvaranje kamenca i nju čine bikarbonati Kalcijuma (Ca) i Magnezijuma (Mg). Naša voda najčešće spada u grupu srednje tvrdih i tvrdih voda. Manifestacija problema: Nagomilavanje kamenca u bojlerima, na slavinama, u sistemima za grijanje, na posuđu, na ravnim površinama u kupalitima i kuhinjama, itd.

Posljedice:

Povećana potrošnja energije, veći računi za struju, smanjeni kapaciteti bojlera i rezervoara, povećana potrošnja deterdženeta i hemikalija za uklanjanje i ispiranje naslaga. Takođe, ukoliko konstantno pijemo tvrdu vodu to može ostaviti posljedice i po naše zdravlje.

 

Kada reagovati:

Ukoliko je tvrdoća vode koju koristite veća od 12 °dH, potrebno je preduzeti mjere za njeno omeksavanje. Sve vrjednosti preko ove, definišu vodu kao tvrdu vodu.

Tvrdoća

Uzrok:

Ukupnu tvrdoću vode čine karbonatna i nekarbonatna tvrdoća. Jedinica mere koja se u Srbiji koristi za tvrdoću je Njemački stepen °dH. Voda u Srbiji je najčešće srednje tvrda i tvrda sa prosječnim vrjednostima između 15 i 20°dH a često i znatno višim vrjednostima. Manifestacija problema: Fleke na prozorima, tvrd veš nakon pranja, smanjen životni vjek membrana za reverznu osmozu.

Posljedice:

Povećana potrošnja vremena i energije, povećana potrošnja deterdženeta i hemikalija za omekšavanje. Takođe, ukoliko konstantno pijemo tvrdu vodu to može ostaviti posljedice i po naše zdravlje.

Kada reagovati:

Ukoliko je tvrdoća vode koju koristite veća od 12 °dH, potrebno je preduzeti mjere za njeno smanjivanje. Sve vrjednosti preko ove, definišu vodu kao tvrdu vodu.

Visoka elektrolitička provodivost

Uzrok:

Elektolitička provodljivost brojno izražava sposobnost posmatranog uzorka vode da provodi električnu struju. Jedinica mere za eletrolitičku provodljivost vode je S/cm (Simens po centimetru). Ova sposobnost vode u direktnoj je vezi sa prisustvom jona u vodi, odnosno njihovom koncentracijom i temperaturom vode. Gornja granična vrjednost elektroprovodljivosti u vodi za piće je 1000 µS/cm na 20°C. U nekim tehnološkim procesima maksimalna dozvoljena elektroprovodljivost ili konduktivitet iznosi 50 µS/cm. Dok se u biohemijskim i mikrobiološkim laboratorijama zahtjeva provodljivost ispod 1 µS/cm, a nekad čak i ispod 0.1 µS/cm. Apsolutna čista voda ima provodljivost 0.055 µS/cm.

Posljedice:

Ukoliko je rječ o vodi za piće, unošenje vode povišene elektrolitičke provodljivosti je štetno po zdravlje. U tehnološkim procesima povišena provodljivost može značajno da utiče na konačni proizvod odnosno konačni rezultat ispitivanja.

Kada reagovati:

Zavisno od specifičnog zahtjeva potrebno je držati mjeru elektroprovodljivosti u granicama dozvoljene ili niže.

TRETMAN VODE

Kada je reč o pripremi vode za piće, u našoj ponudi filtera za vodu imamo široku lepezu rešenja.

Od osnovnog koje podrazumeva uklanjanje hlora i mehaničkih nečistoća iz vode, pa sve do sistema koji rade na principu reverzne osmoze.
Ovako pripremljena voda osim za piće, naravno koristi se i za kuvanje i pripremu svih vrsta namirnica u vašem domu.

Prednosti filtrirane vode su brojne

 • Svježa, čista i bistra voda
 • Neograničena količina
 • Za piće, kuvanje i pripremu namirnica
 • 1000 litara za jedan litar flaširane vode
 • Ušteda
 • Nema kupovine i naručivanja
 • Komfor
 • Nema skladištenja
 • Nema nošenja
 • Zadovoljstvo
 • Nema obavezujućih ugovora
 • Sloboda
 • Nema plastičnih flaša
 • Nema izduvnih gasova
 • Čistija planeta

Šta je reverzna osmoza?

Reverzna osmoza je proces koji se odvija pod određenim pritiskom i u kome dolazi do razdvajanja koncentrovanog rastvora na koncentrat sa jedne strane i rastvarač koji se propušta sa druge. Kada govorimo o vodi koncentrat su rastopljene materije koje se nalaze u njoj a rastvarač (permeat) je čista voda. Kao rezultat tretiranja vode postupkom reverzne osmoze dobijamo:

1. Otpadnu vodu – Koncentrat

2. Čistu vodu – Permeat

Postupkom reverzne osmoze iz vode se izdvaja do 99% rastvorenih materija. Reverzna osmoza nalazi svoju primenu kroz različite namene i kapacitete. Inicijalno je korišćena za dobijanje visokokvalitetne vode za piće, dok je danas postupak reverzne osmoze jedan od najekonomičnih postupaka za prečišćavanje vode a primena se ogleda u najrazličitijim granama industrije i oblastima života.

 • Zdravstvo i medicina
 • Industrija hrane i pića
 • Auto industrija
 • Hemijska industrija
 • Vojna industrija
 • Ugostiteljstvo

Coway filter za vodu

 • Hladna i vruća voda
 • Lak za čišćenje
 • Eko režim
 • RO 1.0 filter
 • Savremen dizajn

Opcija vrele vode do 98 stepeni i hladne vode do 4 stepena ga čini izuzetno praktičnim pa nalazi primenu najčešće kod aktivnih domaćica i profesionalnih kuvara. Inox boja uređaja čini da se uklapa u većinu moderno opremljenih kuhinja, a tach dugme za istakanje vode čini sipanje vode zabavnim. Montira se na kuhinjski element ili radnu ploču. Servis se obavlja na svakih 6 meseci i podrazumeva zamenu pametnog predfiltera.

Servis je obavezan na svakih 8 meseci za vreme trajanja garancije

Klasik filter za vodu

Čista, bistra i sveža voda.

Otklanja sve mehaničke nečistoće mehaničkim filterom koji menjamo na 6 meseci. Aktivni ugalj reguliše neprijatan miris, ukus, boju iz vode.

Bez peska, bez hlora, bez rđe,bez mulja!

Hidro masažni tuš sa filterom

Tuš filter se koristi za preciscavanje /filtriranje vode za kupanje.Najbolje je da ga koriste oni kojima se kosa masti,imaju probleme sa pojavom peruti,crvenila,svraba ili opadanja kose kao I slabljenja korena kose izazvano nekim od problema a vrlo moguce I pojavom hlora.Uklanja hlorna jedinjenja iz vode.Od zacepljenja tusa -ne preciscene vode mulj,pesak,grdj,stare cevi,hlor to su najcesci uzroci.

Oslobadja negativne jone antioksidanse-poboljsava razmenu kiseonika u plucima,I pospesuje metabolicke funkcije.Emituje far –infra red zrake,povecava moca apsorpcije vode,snagu ciscenja I moc prodiranja,veoma je pogodan za dubinsko ciscenje koce I hidrataciju.

Oslobadja znacajnu kolicinu vitamina C, koza postaje snaznija I elasticnija.Filter se koristi tako sto odsrafimo sredisnji deo I postavimo filter u pravcu ka masezeru ,zamena filtera na 6 meseci.Ima osam masaznih mlazeva.

Po njegovom sastavu kalcijum sulfite, KDF, magnetno aktivirane-biokeramicke granule, germanijum, kokosov karbon, mineralizatori… Savetujemo ga maloj deci I bebama decija koza zahteva najvise nege,onima sa osetljivom kozom,a mogu ga koristiti I u poslu frizeri pri jacanju korena kose.Dobro je da ga koriste oni koji su cesto u bazenima gde je pojacano prisustvo hlora I izbegnu svrab,crvenilo I opadanje kose.

Posle treninga,trcanja prvo idemo na tusiranje-kupanje to je pola zdravlja.Olaksanje za suvu kozu,manje ili bez iritacija za oci I glavu,zdravija,meksa koza,zastita pluca od stetnih isparenja topple vode-hlora,odstranjivanje ruznih mirisa.

Tus eliminise 99% hlora I teskih metala iz vode.Lagan za montazu.

Filter omekšivač vode za veš mašinu i mašinu za pranje suđa

Tvrda voda izaziva talozenje kamenca,koji stvaraju probleme u radu uredjaja.Tvrda voda izaziva I vecu potrosnju struje kod aparata i vecu potrosnju praska za pranje.

Bez filtera ves posle pranja bude krut kod sudja se javljaju fleke-kamenac.

Ves posle pranja sa filterima bude meksi,cistiji postojaniji voda je bistrija ,cistija bez taloga u masini sve mehanicke necistoce zadrzavaju se u filteru sto se I vremenom moze videti.

Filter cuva grejace,smanjuje potrosnju praska,struje 30%,ne treba vam kalgonit-soda bikarbona.Sastav fina vlakna sa sitom za zaustavljanje mehanickih necistoca,kristali-so za preciscavanje vode,kuglice kao omeksivac vode.Lagan za montazu jednostavnim zasrafljivanjem na crevo I ventil.Zamena granula od 6 meseci do 1 godine zavisnosti od koriscenja same masine-I vode.